Op zaterdag 15 oktober hebben we samen met de Bibliotheek en het CC Jan van Besouw een vrolijk en leerzaam klimaatpodium georganiseerd. Nadat wethouder Liselotte Fransen het klimaatpodium heeft geopend, is er veel te zien en te doen! Door de leerlingen van de Regenboog zijn er 200 handtekeningen bij de bezoekers opgehaald waarin zij beloven geen afval meer op straat te gooien. De lokale boeren hebben 90 appels uitgedeeld en laten zien wat je allemaal online kunt bestellen bij Goei Eete, leerlingen van Mill Hill hebben hun prachtige nieuwe creaties, gemaakt van tweedehandskleding, tentoongesteld.

Bij Duurzaam Riel Goirle zijn er veel ecologische voetafdrukken gemeten, waar menigeen ervan schrok hoe groot deze was, ze gingen meteen door naar de energiecoaches voor tips. Kinderen hebben een grote puzzel gemaakt waar je kunt zien hoe groen je straat eruitziet als er gebruik gemaakt wordt van autodelen. Bij Brabant Water kon je ontdekken welke weg ons kraanwater aflegt en bij de Naturentuin leerde je welke plantjes het goed doen in jouw tuin.

De leerlingen van de Kleine Akkers hebben hun mooie websites laten zien waarop ze alle informatie hadden gezet hoe je voor dieren in de natuur kunt zorgen. En bij het KlantenKollektief van boerderij de Regte Heiden vertelde ze hoe fijn het is om samen er voor te zorgen dat je inkopen kunt doen bij de biologische boer.

Er is ook heel actief gefietst op de hometrainer van Pet naar Pret. Daarbij zijn veel petflesjes versnipperd, wel 922 gram! Deze snippers zijn nu klaar om gerecycled te worden tot iets moois. De etalage van kringloopwinkel LaPoubelle stond vol met leuke artikelen, voor veel bezoekers een reden om binnenkort naar de kringloopwinkel te gaan. En bij de Bibliotheek zijn veel leuke foto’s gemaakt met een greenscreen waarbij je zelf je Gi-Ga-Groene achtergrond kon kiezen. Deze zijn in het kader van duurzaamheid, digitaal verstuurd.

De kleine kinderen hebben genoten van de theatervoorstelling Katton, waar ze gezien hebben hoe leuk het is om met kartonnen dozen te spelen.

Kortom een geslaagde middag!