Onze straten zijn ermee gevuld: auto’s die vaak meer dan 90% van de tijd stilstaan. Niet zo gek, want er zijn in Nederland inmiddels meer dan 9 miljoen personenauto’s. Dat is er gemiddeld meer dan één per huishouden! Autodelers vinden dat dat anders kan. Sterker nog, ze laten het al zien door auto’s te delen en ze alleen te gebruiken als het nodig is.

In Goirle en Riel zijn er twee aanbieders: Mywheels en Snappcar

SnappCar is een autodeelplatform. Meer dan 10.000 verhuurders bieden hun eigen auto aan op ons platform om ‘m met jou te delen. Op die manier kun je de auto van je buren huren, vaak binnen loopafstand. Kijk op hun site voor een auto in de buurt: snappcar in Goirle  en snappcar in Riel. Je kunt ook overwegen om je eigen auto te delen via snappcar. Hier vind je alle voordelen van het verhuren van je auto via snappcar.

De auto’s van MyWheels zijn van MyWheels, deze kun je huren via de website of de app. Je betaalt alleen voor wat je gebruikt, hebt geen vaste kosten per maand en kunt gratis instappen.

Zo maken we samen Goirle en Riel steeds duurzamer: voor elke deelauto zijn er namelijk 10 auto’s minder nodig op de weg. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor groen en is er minder CO2-uitstoot.