Afgelopen maandag, 19 september 2022, heeft Duurzaam Riel Goirle voor de deelnemers van de  postcoderozen een leden vergadering gehouden. Voorzitter Rob de Bruijn heeft de deelnemers verwelkomd en geeft uitleg over de verschillende postcoderoosprojecten. De deelnemers die certificaten van de zonnedaken bij Van Roessel, Van den Abbeelen en Vermeer vallen onder de zogenaamde oude postcoderegeling. De deelnemers bij de recent opgeleverde daken La Poubelle en Jan van Besouw vallen onder de nieuwe postcoderegeling. En tot slot de deelnemers aan de windmolens van Spinderwind.

Edwin Weijtmans en Guus van der Put van Duurzaam Riel Goirle geven vervolgens een toelichting over de opbrengsten van de daken uit de oude postcoderegeling over 2021 en 2022. De kascommissie heeft de jaarrekening en alle stukken en  ingezien en geeft een positief advies, deze wordt met een applaus door de ALV dan ook goedgekeurd. Daarna wordt er door Edwin uitleg gegeven over de nieuwe postcoderegeling waarmee de daken van La Poubelle en het Jan van Besouw voorzien zijn van zonnepanelen voor de nieuwe deelnemers. Ook het licht Edwin toe dat de uitvoering van het leggen van de zonnepanelen veel voeten in aarde heeft gehad.

Windmolenpark Spinderwind: In deze algemene ledenvergadering kunnen we nog niets melden over de opbrengst van dit jaar. De ALV Spinderwind van de 11 aangesloten energiecoöperaties moet nog plaatsvinden. De deelnemers worden hierover na de bijeenkomst van de ALV Spinderwind op de hoogte gebracht door DRG.

Daarna zijn andere activiteiten van Duurzaam Riel Goirle gepresenteerd:

  • Iedereen is van harte welkom op het Klimaatpodium Hoe wordt ik Groen, dat op 15 oktober plaats vindt in het CC Jan van Besouw en Bibliotheek,
  • Het energieloket waarop veel informatie is te vinden op het gebied van het verduurzamen van je woning.
  • I.sm. de gemeente zijn we een project aan het voorbereiden om de inwoners die te maken hebben met energiearmoede concreet te helpen met het treffen van energie besparende maatregelen in de woning of huurhuis, met financiering vanuit het RIJK.
  • Energiecoach Ed Rademakers heeft enthousiast verteld over de praktijkervaringen als energiecoach (zie foto)
  • Samenwerking Regio Hart van Brabant
  • Postcoderoosprojecten (nu nog geen nieuw dak beschikbaar) en zonnepanelen op eigen dak

Het hele verslag kunt hier lezen, en hier de presentatie.