Zon op een ander dak 2018-04-04T10:21:28+00:00

Zon op ander dak

Wilt u zelf graag duurzame zonne-energie gebruiken maar is uw dak niet geschikt of u wilt geen panelen op uw eigen dak? Energie Coöperatie DuurzaamRielGoirle biedt u de kans om zelf groene energie op te wekken samen met de andere bewoners. Onze projecten zijn gebaseerd op de subsidie Regeling Verlaagd Tarief (RVT) bij collectieve opwek ook wel ‘postcoderoos regeling’ genoemd.

Hoe het werkt

Het model is simpel: bewoners investeren samen in zonnepanelen op een groot dak in de buurt van waar ze wonen en vormen een coöperatie. Het initiatief komt dan in aanmerking voor de PostCodeRoos Regeling. In het kort betekent dit dat burgers die gezamenlijk investeren in een zonnedak, zonnepark of een kleine windturbine in de buurt in aanmerking komen voor korting op hun energiebelasting. U kunt deelnemen aan het project door investeren in de aankoop van een zonnepaneel. Het rendement op een zonnepaneel is gemiddeld 5,5%, de minimale investering om deel te nemen zijn 4 panelen. Om het financiële voordeel te behalen is het wel nodig om naar een geselecteerde energieleverancier over te stappen. In ons geval is dat Greenchoice.

Uw voordelen:
• geen gedoe op eigen dak
• efficiëntie door grootschalige aanschaf
• zeer aantrekkelijk rendement gedurende 15 jaar
• u draagt daadwerkelijk bij aan een schoner milieu en de bestrijding van klimaatverandering
• energiecoöperatie DuurzaamRielGoirle beheert de installatie en verzorgt de administratie

Voor de volledigheid noemen we ook de ‘nadelen’:
• een professionele energiecoöperatie is nodig i.v.m. administratie, fiscus en energiebedrijf
• alleen voor mensen in postcoderoos gebied. U moet wonen in één van de volgende postcodegebieden: 5022 (Tilburg), 5026 (Tilburg); 5032 (Tilburg); 5051 (Goirle), 5052 (Goirle), 5053 (Goirle), 5081 (Hilvarenbeek); 5131 (Alphen); 5133 (Riel).
• overstap naar energiebedrijf Greenchoice is nodig. De overstap is trouwens voor de meeste mensen een voordeel gebleken, ook financieel.

Wij hebben inmiddels projecten gerealiseerd op 2 verschillende locaties in de gemeente Goirle .

Ons eerste project ‘Van Roessel’ met 600 zonnepanelen op de stallen van Koeienboerderij De Regte Heijden van Wim en Harriëtte van Roessel aan de Oude Tilburgsebaan in Riel.

De stallen van Koeienboerderij De Regte Heijden

.
.

Ons tweede zonneproject ‘Van den Abbeelen’, met eveneens ongeveer 600 paneelcertificaten hebben we gerealiseerd bij Melkveebedrijf Van den Abbeelen, Brakel 2 in Riel. Ook hier zijn alle certificaten reeds verkocht.

Kengetallen postcoderoos zonneproject:
– prijs per zonnecertificaat: € 265,00 (vrij van BTW)
– jaaropbrengst per certificaat: 230 kWh
– jaarrendement: 6% gedurende 15 jaar (gemiddeld)
– voor particulieren en bedrijven uit postcodegebied Riel, Goirle, Alphen, Hilvarenbeek en Tilburg-Zuid
– maximaal 42 certificaten per persoon of bedrijf

U kunt zich nu vrijblijvend inschrijven voor het volgende postcoderoos project dat in voorbereiding is. Dit kan door onderstaand formulier in te vullen.

JA, ik heb interesse in een volgend postcoderoos project

De stallen van melkveebedrijf Jan van den Abbeelen