Zon op andermans dak.
Wil jezelf graag duurzame zonne-energie gebruiken maar is jouw dak niet geschikt of je wilt geen panelen op jouw eigen dak? Energie Coöperatie Duurzaam Riel Goirle biedt je de kans om zelf groene energie op te wekken samen met de andere bewoners via de zogenaamde postcoderoosregeling.

Waarom is het interessant voor jou?
• zeer aantrekkelijk rendement gedurende 15 jaar
• je draagt daadwerkelijk bij aan een schoner milieu en de bestrijding van klimaatverandering
• energiecoöperatie Duurzaam Riel Goirle beheert de installatie en verzorgt de administratie
• al ruim 150 huishoudens gingen u voor

5 Projecten via de oude postcoderoosregeling.
Duurzaam Riel Goirle heeft sinds februari 2017 5 postcodeprojecten gerealiseerd via de oude postcoderoosregeling. De projecten van Roessel I, II en III, Vermeer en van den Abbeelen.

Vanaf 2021 is er een nieuwe postcoderoosregeling van kracht.
Deelnemers kunnen meedoen aan een postcoderoos project door het kopen van certificaten. Het geld dat de energiecoöperatie van het project verdient, bestaat uit de inkomsten uit de verkochte stroom, plus een subsidie van het rijk. De deelnemers krijgen jaarlijks, per gekochte certificaat, een vergoeding via de energiecoöperatie uitgekeerd.
Voor elk nieuw project vraagt de energiecoöperatie subsidie aan bij de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland). Nadat dit is goedgekeurd kan de aanbesteding verder beginnen met de installateur, verzekering etc. Als dit allemaal geregeld is wordt gestart met de verkoop van de certificaten.
Onder de nieuwe regels wordt het ook mogelijk om buiten het postcodegebied te verhuizen en toch deelnemer te blijven, iets wat met de oude regeling niet mag. Zolang u maar bij aanvang van het project in het gebied woonde, mag u lid blijven, waar u ook naartoe verhuist.

Nieuwe postcoderoos projecten.
Momenteel worden er 2 nieuwe postcoderoos projecten gestart : Kringloopbedrijf La Poubelle en Cultureel Centrum Jan van Besouw. Beide panden zijn in het bezit van de gemeente Goirle die de daken ter beschikking stelt. De zonnepanelen voor deze postcoderoos projecten worden in december 2021 en begin 2022 op de daken gelegd. De inwoners die zich al hadden ingeschreven op de wachtlijst, hebben een uitgebreide informatiebrochure over deze projecten gekregen en zij hebben de optie om certificaten te kopen.

Online informatiebijeenkomst.
Tevens zullen we nog een online informatiebijeenkomst op dinsdagavond 21 december organiseren via Teams. Als je hieraan wil deelnemen dan graag dit even via de mail aan rob.de.bruijn@duurzaamrielgoirle.nl laten weten.

Wachtlijst.
Er komen regelmatig nieuwe certificaten beschikbaar, onderaan deze pagina kunt je jouw interesse hiervoor aangeven. Je komt dan op de wachtlijst te staan.

 • Kengetallen postcoderoos zonneproject La Poubelle en CC Jan van Besouw

  Prijs per zonnecertificaat: € 275,00 (vrij van BTW)

  Jaaropbrengst per certificaat: 250 kWh

  Jaarrendement: 6% gedurende 15 jaar (gemiddeld)

  Voor particulieren en bedrijven uit postcodegebieden: 5022 (Tilburg), 5026 (Tilburg); 5032 (Tilburg); 5051 (Goirle), 5052 (Goirle), 5053 (Goirle), 5081 (Hilvarenbeek); 5131 (Alphen); 5133 (Riel).

  Maximaal 40 certificaten per persoon of bedrijf

Als u interesse heeft in onze PostcodeRoos projecten dan graag onderstaand formulier invullen. 

Ja, ik heb interesse in de postcoderoos projecten

 • Nieuwsbrief

“Hier zou echt iedereen aan mee moeten doen,
fantastische projecten die uitstekend worden
georganiseerd.” 

Maikel, Anouk en vader Corno Botermans, drie huishoudens Botermans die allen meedoen aan
PostcodeRoos project Van den Abbeelen.


Familie Vermeer van Kaasboerderij
De Leyedaeler, Beeksedijk 16 te Goirle

De stallen van Koeienboerderij De Regte Heijden

De stallen van melkveebedrijf Jan van den Abbeelen