Profiteer nu

Op 3 oktober 2017 gaat de najaarsronde van de landelijke subsidieregeling voor stimulering van duurzame energieproductie (SDE+) weer open en wij willen hier samen met de ondernemers uit Riel en Goirle volop van profiteren.

Waarom?

Deze komende ronde wordt de laatste kans voor installaties tot 1 MW om gebruik te maken van een goede subsidieregeling!!

Wat wil het geval:

  • Energieonderzoek Centrum Nederland (ECN) is het onderzoeksinstituut op energiegebied in Nederland dat het ministerie van Economische Zaken (EZ) iedere ronde adviseert over de hoogte van de SDE+ subsidie;
  • 
ECN heeft haar advies voor de voorjaarsronde 2018 inmiddels uitgebracht;
  • 
Uit het advies voor 2018 blijkt dat projecten tot en met 1 MW (ongeveer 3.500 zonnepanelen) er flink op achteruit gaan;
  • In de najaarsronde is het maximale basisbedrag € 0,117 per kWh en de basisenergieprijs € 0,026 per kWh;
  • 
In het advies voor de voorjaarsronde is het maximale basisbedrag € 0,114 per kWh en de basisenergieprijs € 0,073 per kWh;
  • Het verschil tussen de maximale subsidie in de najaarsronde 2017 en de voorjaarsronde 2018 bedraagt dus € 0,05 per kWh!! De terugverdientijd wordt dan met jaren verlengd.

DuurzaamRielGoirle helpt u


De energie coöperatie DuurzaamRielGoirle kan voor ondernemers met een elektriciteitsaansluiting die groter is dan 3 x 80 Ampère (een zogenoemde ‘grootverbruikersaansluiting’) én die minimaal 55 zonnepanelen kunnen plaatsen, in de najaarsronde nog SDE+ subsidie aanvragen. Dit doen we aan de hand van een quickscan.
Met de quickscan krijgt u inzicht in zowel het aantal panelen dat geplaatst kan worden, als in de verwachte energieproductie. Tevens ontvangt u een financieel model waarin zowel de investeringen als de kosten en opbrengsten per jaar zijn berekend.
Wij bieden de quickscan aan tegen de kostprijs van € 250,- exclusief BTW.

Wilt u een quickscan bel dan direct met Olaf Rutten, telefoon 06 53 240 219 of zend een email aan olaf.rutten@duurzaamrielgoirle.nl.

U bent van harte welkom!