Klimaatpodium op zaterdag 15 oktober 13:00 -16:00 uur

Wat is er nu leuker dan lekker buiten spelen in de Goirlese bossen of op de Regte Heide? En hoe mooi is het om te genieten van de vogels, vlinders of het zien van een ree? Om van de natuur te genieten moeten we goed voor de natuur, de aarde en dus het klimaat zorgen. Daarom organiseren de Bibliotheek, het CC Jan van Besouw en Duurzaam Riel Goirle op 15 oktober een klimaatpodium.

Dit jaar gaat de Kinderboekenweek over genieten in de Natuur met de titel ‘Gi-Ga-Groen’. We sluiten daarop aan met een gezellig podium met een ‘groene touch’, voor kinderen en hun ouders. Een aantal basisscholen gaan met kinderen uit de bovenbouw onderzoeken wat kinderen en hun ouders zelf kunnen doen in en rondom huis om duurzamer te leven. Niet alleen op het gebied van energie maar ook het gebruik van spullen, zorg voor de natuur, vervoer, afval etc. Tijdens het klimaatpodium lichten deze kinderen de bezoekers voor over wat men zelf kan doen aan duurzaamheid.

Op het klimaatpodium staan ook organisaties uit de gemeente Goirle. Zij geven informatie op het gebied van lokaal voedsel inkopen bij de boer, recycling, autodelen, advies voor het energiezuinig maken van je woning, insectvriendelijk maken van je tuin en nog veel meer! Voor de kinderen is er bij elke organisatie een activiteit waarbij ze leren wat ze zelf kunnen doen voor het klimaat.

Voor de jonge jeugd (2 t/m 8 jaar) is om 11:00 & 14:00 uur de toneelvoorstelling ‘Katton’ te zien in de Kapel (kaarten via www.janvanbesouw.nl), en als kers op de taart laten leerlingen van Mill Hill hun creativiteit met herbruikbaar materiaal zien!

We willen samen met Goirle- en Rielenaren de handen ineen slaan, dus als je zelf een idee hebt om Goirle en Riel duurzamer te maken is dat van harte welkom. Op het klimaatpodium staat een ideeënbus waarin je jouw idee voor duurzame initiatieven kunt stoppen, je mag ze ook mailen naar klimaatpodium@bibliotheekmb.nl. Met deze initiatieven willen we samen met jullie volgend jaar nieuwe acties opzetten.

We hopen dat we veel inwoners inspireren op het klimaatpodium, zodat we samen kunnen zorgen voor een mooie toekomst voor onze kinderen. Zo kunnen zij blijven genieten van de mooie natuur in ons dorp! Tot ziens in de bibliotheek en CC Jan van Besouw op 15 oktober van 13.00 tot 16.00 uur. Iedereen is welkom!