Op de informatieavond van Duurzaam Riel Goirle op 8 februari hebben 100 inwoners van Goirle en Riel informatie gekregen over goed renderende maatregelen en over kleine maatregelen die je kunt treffen om energie te besparen. Er was veel interactie vanuit de zaal. Er werden veel vragen gesteld en natuurlijk beantwoord. Daarnaast werden ook ervaringen en tips rondom energie besparen uitgewisseld. Het was een geslaagde avond!

Voorzitter van Duurzaam Riel Goirle Rob de Bruijn heette iedereen welkom. Tom Weijtmans, projectleider energie besparen heeft Energiecoach Henk van Boxtel een aantal vragen gesteld over wat je als energiecoach doet als je op huisbezoek gaat bij de inwoners van Goirle.

Daarna kwamen de onderwerpen, isolatie, ventilatie, warmtepompen en makkelijke besparingen aan bod.

Henk van Boxtel gaf aan dat je als eerste moet zorgen dat je huis goed geïsoleerd wordt, daarbij toonde hij wat en hoe je dit kunt aanpakken. Energiecoach Ed Ramakers vertelde dat je zeker niet moet vergeten  je woning goed te ventileren om energie te kunnen besparen. Het ligt vooral aan hoe oud je huis is welke mogelijkheden hiervoor zijn. Energiecoach Piet Luksemburg gaf uitleg over de werking van een warmtepomp en de verschillende systemen. Ellen den Ouden van Duurzaam Riel Goirle presenteerde de A3poster met makkelijke maatregelen, waarmee je meteen aan de slag kunt. Deze maatregelen kosten vrijwel niets maar kunnen wel veel energie besparen.

Als laatste kwam Alex Robben van Robben Groene Energie aan het woord. Hij vertelde wat op dit moment de mogelijkheden zijn op het gebied van zonnepanelen op je eigen dak.

Zo vertrokken de bezoekers aan het eind van de avond met (veel) meer kennis over energie besparen en kregen ze een A3poster met daarop 24 makkelijke bespaartips mee.

Klik hier voor de presentatie van de informatieavond.