De postcode roos regeling is voor inwoners die van duurzame zonne-energie gebruiken willen maken maar waarvan hun dak niet geschikt is of zij geen panelen op uw eigen dak willen plaatsen. Energie Coöperatie Duurzaam Riel Goirle bied je de kans om zelf groene energie op te wekken samen met de andere bewoners.

Op 1 april is een nieuwe Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) opengesteld. De SCE vervangt de fiscale regeling verlaagd tarief (beter bekend als de oude postcoderoosregeling). Met deze subsidieregeling worden energiecoöperaties gestimuleerd om in coöperatief verband in de eigen leefomgeving (binnen een aantal postcodegebieden) zonne-energie, windenergie of waterkracht op te wekken.

De SCE subsidie wordt uitgekeerd in de vorm van een bedrag per geproduceerde kWh. Het budget voor de subsidieregeling SCE in de openstellingsperiode 2021 is 92 miljoen euro. Budgetverdeling gaat op volgorde van binnenkomst; daarom hebben we meteen op de 1e dag van de openstelling de subsidie aanvragen gedaan.

Duurzaam Riel Goirle heeft met de gemeente overeenstemming bereikt voor het gebruik van de daken van kringloopbedrijf La Poubelle en Cultureel Centrum Jan van Besouw. Als de subsidies worden gehonoreerd kunnen op beide daken ca. 500 zonnepanelen worden geplaatst.

Binnen 13 weken horen we of de subsidies zijn verleend. We kunnen dan de definitieve offertes opvragen en daarna de aanbesteding gaan doen. In de tussentijd zullen we de belangstellenden die nu op de wachtlijst staan gaan benaderen en meer informatie verstrekken. Ook nieuwe deelnemers zullen nog worden gezocht. We hopen natuurlijk op een goede uitkomst zodat we gezamenlijk weer een stukje duurzamer kunnen worden.

Wil je zelf graag duurzame zonne-energie gebruiken maar is jouw dak niet geschikt of wil je geen panelen op uw eigen dak?

Dan kun je je alvast inschrijven:  Zon op een ander dak