We hebben aan Rik Baeten opdracht gegeven om al onze postcode Roos projecten te monitoren. Indien er storingen optreden wordt dat door Rik gesignaleerd en indien nodig actie ondernomen. Zo kan het voorkomen dat de wifi-verbinding wegvalt en er een reset dient plaats te vinden van de omvormer/installatie. Dit kan vaak op afstand gedaan worden; indien nodig zal dit bij de installatie gebeuren. Iedere maand wordt een monitoringsrapport van de installatie gemaakt waar onder ander gekeken wordt naar het rendement van de installatie en/of hieruit mogelijk acties uit voortkomen.

Donderdag 9 september zijn de panelen bij Postcode Roos van den Aabbeelen gewassen en geïnspecteerd, in de week van 14 september zijn de panelen van Postcode Roos van Vermeer aan de beurt. Rik geeft zijn bevindingen meteen door en als het nodig is neemt Edwin Weijtmans van Duurzaam Riel Goirle actie om dingen die niet goed functioneren in orde te maken.

Tevens is aan Rik opdracht gegeven om jaarlijks de installaties te inspecteren en de omvormers schoon te maken en advies te geven of er bewassing dient plaats te vinden van de panelen.