VvE, Vereniging van Eigenaren
Onlangs is de laatste hand gelegd aan de zonnepanelen installatie van VvE Kijk Boschkens 1. De installatie bestaat uit 52 panelen welke gezamenlijk 14280 kWh zullen gaan opwekken. Het algemeen energie verbruik van de VvE, 13235 kWh, wordt hiermee volledig verduurzaamd.

Dat de zonnepanelen uiteindelijk toch gerealiseerd zouden worden had voorzitter Alexandre Majoie

7 maanden geleden niet verwacht. De start was namelijk “redelijk hobbelig” te noemen. “In de begin fase liepen wij zowel bij de Gemeente Goirle als bij diverse energie instantie tegen problemen aan.

We konden als VvE geen gebruik maken van de Duurzaamheidslening van de Gemeente Goirle, konden geen aanspraak maken op BTW teruggave en ook bij het Nationaal Energiebespaarfonds kregen we nul op het rekest”.

DuurzaamRielGoirle
Uiteindelijk bood een samenwerking met Duurzaam Riel Goirle (DRG) en de VVE Zonnecoach uitkomst. Zonnecoach Stephan van Berkel en Joris van Boxtel van DRG hebben in gezamenlijkheid een businesscase uitgewerkt en een presentatie gegeven op de ALV. De ALV besloot hierop unaniem tot de realisatie van 52 zonnepanelen.

Vervolgens zijn er bij diverse leveranciers offertes opgevraagd. Robben Groene Energie uit Hilvarenbeek kwam hierbij als beste uit de bus. Inmiddels liggen de zonnepanelen, tot volle tevredenheid van Alexandre Majoie, op het dak.

Het zou mooi zijn als alle VvE complexen in Goirle zouden kunnen worden voorzien van zonnepanelen. Eventueel met subsidie elke andere vorm van steun van de gemeente Goirle. De VvE’s kunnen een grote bijdrage leveren aan het duurzaamheidsstreven van de Gemeente Goirle om in 2020 14% van het energieverbruik duurzaam op te wekken”.

Kijk voor meer informatie op www.vvezonnecoach.nl of www.duurzaamrielgoirle.nl