De regeling die de gemeente Goirle hiervoor had is (tijdelijk) gestopt. De gemeente geeft de volgende informatie hierover.

Let op: Het gemeentebestuur heeft de afgelopen tijd bijzonder veel duurzaamheidsleningen verstrekt. Dit betekent jammer genoeg dat er op dit moment niet meer genoeg geld in het fonds beschikbaar is om nog meer leningen te verstrekken. Als u op dit moment een aanvraag duurzaamheidslening doet wordt deze dan ook afgewezen. Wanneer er weer geld beschikbaar is maken we dat op deze pagina bekend. We hopen op uw begrip hiervoor.

Er zijn nog wel een aantal andere opties mogelijk om als particulier of vereniging van eigenaren (goedkoop) geld te lenen voor energiebesparende maatregelen.

Het rentetarief van de lening staat vast tijdens de looptijd van de lening. De looptijd hangt af van het bedrag dat je leent en ligt tussen de 7 en 15 jaar. De rente van de lening is voor de meeste woningeigenaren fiscaal aftrekbaar. De investering verdient zichzelf terug door lagere energiekosten. Een energiezuinig huis is niet alleen goed voor het milieu en jouw wooncomfort, maar is ook meer waard.

Meer info over de energie-bespaarlening, hoe dit werkt en hoe je deze kunt aanvragen kun je vinden via onderstaande link:
https://www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/financiering-energie-besparen/energiebespaarlening/