Op 10 mei 2023 vond in Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle het ‘CongREKS’ plaats, een inspiratiemiddag voor en door betrokkenen bij de Regionale Energie- en Klimaatstrategie (REKS) in Regio Hart van Brabant. De ruim 100 aanwezigen werden onder begeleiding van dagvoorzitter Helga van Leur meegenomen in de wereld van de regionale energie- en klimaattransitie.

De REKS is een afkorting van Regionale Energie- en Klimaatstrategie. Met de REKS brengen we in Hart van Brabant in kaart hoe en waar we energie kunnen besparen en duurzaam kunnen opwekken en hoe we onze omgeving kunnen aanpassen aan het veranderende klimaat. Dat doen we met zorg voor de natuur, zodat we er fijn en veilig kunnen wonen en werken, nu en in de toekomst.

Het thema van deze middag was ‘sámen aan de slag met de REKS’. Daarbij stonden het delen van kennis en ervaringen en elkaar in een informele setting (beter) leren kennen centraal. De dag startte met de première van een filmpje, dat laat zien hoe we in onze regio de omgeving aanpassen aan het veranderende klimaat en zuinig omgaan met water.

Meer informatie over het congres en een mooi filmpje over o.a. de zuidrand van Goirle en meer informatie over het congres vind je op de website van Hart van Brabant