Energie Coöperatie DuurzaamRielGoirle U.A. biedt de inwoners van Riel en Goirle de mogelijkheid om collectief en met voordeel een kwalitatieve zonne-installatie aan te schaffen. Een duurzame investering die een rendement geeft tussen de 6% en 9,5%. Het rendement voor het milieu, dat ons allemaal aangaat, is wellicht veel groter en niet in euro’s uit te drukken.

Mike Leers en Joris van Boxtel zijn als vrijwilliger actief binnen de coöperatie, zij zien nog een aandachtspunt: ’Wij zien dat mensen met wat meer spaargeld als eerste investeren in duurzame energie. Zij behalen vervolgens rendementen die op spaargeld bij lange na niet behaald kunnen worden. Niets mis mee, maar graag willen we alle inwoners van Riel en Goirle bij onze initiatieven betrekken.
Het is de taak van de coöperatie om projecten te ontwikkelen die het voor iedereen mogelijk maken om te investeren in de energietransitie. Participeren in een zonneweide of in een lokaal windmolenpark zouden dit mogelijk maken.’

Mede initiatiefnemer van de coöperatie Olaf Rutten vult aan: ‘Het is onze visie om alle burgers van Riel en Goirle te laten deelnemen aan het opwekken van zoveel mogelijk lokale energie. De verdiensten daaruit willen we graag laten toekomen aan de gehele lokale gemeenschap. Zo zou het bijvoorbeeld mooi zijn om uit de opbrengsten een elektrische deelauto te financieren die ingezet kan worden ter ondersteuning van minder mobiele ouderen.
Dit overstijgt wat mij betreft iedere politieke overtuiging. Wij hopen dan ook dat alle partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 onze initiatieven omarmen en actief ondersteunen.’

Zon op eigen dak
Op dit moment onderzoekt de coöperatie mogelijkheden voor grootschalige opwek. Toch kunt u nu al iets doen voor een beter milieu. Zo loopt op dit moment de campagne ‘Zon op eigen dak’. Op onze website kunt u direct een afspraak maken voor een offerte op maat.

U bent van harte welkom!