Vanaf vandaag is het energieloket Goirle en Riel online. Via www.energieloketgoirle.nl vinden inwoners allerlei informatie over energiebesparing in huis. Ook staan op de site onafhankelijke tips en adviezen over energie besparen. Stichting Duurzaam Riel Goirle beheert het energieloket en ontving hiervoor subsidie van de gemeente Goirle.

Voorzitter Rob de Bruijn is trots op het online energieloket: “Maandenlang is achter de schermen hard gewerkt aan deze website. Op deze manier leveren wij graag onze bijdrage aan een duurzaam Riel en Goirle. 

Alle informatie op 1 plek
Op de site staat alle informatie over energiebesparing en het opwekken van duurzame energie op één plek. Met een digitale bespaarcheck kun je zien hoe je makkelijk energie kunt besparen. Er is informatie te vinden over kleine maatregelen die je kunt nemen zoals ledlampen en tochtstrips. Maar ook over grote verbouwingsmaatregelen zoals de isolatie van kruipruimte en zolder of over warmtepompen. Ook kun je nagaan of je subsidie kunt krijgen voor je verbouwing.

Wethouder Liselotte Franssen: “Door alle informatie die je nodig hebt om je huis energiezuiniger te maken op één plek aan te bieden maken we het voor inwoners makkelijker om te ontdekken wat je zelf allemaal kunt doen om energie te besparen en op te wekken. Zo helpen we de inwoners en zorgen we samen voor een duurzame gemeente.” 

Energieloket Hart van Brabant
Duurzaam Riel Goirle sloot zich aan bij het energieloket Hart van Brabant. Hierbij zijn ook de gemeenten Dongen, Loon op Zand en Hilvarenbeek aangesloten. Door de samenwerking wordt kennis uit de regio gebundeld en bespaard op de kosten.