Afgelopen zomer kreeg de Energie Coöperatie Duurzaam Riel Goirle een subsidie van de gemeente en de provincie. Het doel van de subsidie is verdere professionalisering van de coöperatie en het opzetten van projecten voor alle inwoners van onze gemeente om zo nog beter bij te kunnen dragen aan de energietransitie. 

Tijdens de zonnige dagen is er veel energie gestoken in deze professionalisering. De eerste stap was het opzetten van een Stichting, die in opdracht van de coöperatie de projecten gaat ontwikkelen. De voorzitter van de Stichting is Rob de Bruijn (op de foto), Joost Brock is de secretaris/penningmeester. Joris van Boxtel, Edwin en Tom Weijtmans zijn de trekkers van diverse projecten. Samen vormen zij het bestuur van de Stichting.

Samenwerken
Ook spraken Duurzaam Riel Goirle en de gemeente een overlegstructuur met elkaar af. Niet het meest spannende, maar wel nodig voor een gezamenlijke uitvoering. Tijdens het laatste overleg stonden onder andere het inzetten van het dak van de Milieustraat als Postcoderoos en het stimuleren van Zon op bedrijfsdaken Tijvoort op de agenda.

Ook een bijdrage leveren?
Duurzaam Riel Goirle wil slagen maken in de energietransitie en op korte termijn een paar nieuwe projecten opzetten. Denk bijvoorbeeld aan postcoderoosprojecten (PCR), energieadvies voor huiseigenaren en huurders en de ontwikkeling van grootschalige opwek. Daarvoor is uitbreiding van het team nodig met een aantal enthousiastelingen. Wanneer je graag een bijdrage wilt leveren, neem dan contact op met Joris van Boxtel – joris.van.boxtel@duurzaamrielgoirle.nl of kijk op de website: www.duurzaamrielgoirle.nl

Bron: Persbericht gemeente Goirle