Regeling duurzaamheidslening weer geopend! UPDATE: Fonds is uitgeput

De gemeente wil inwoners stimuleren om hun woning duurzamer te maken. Daarom is in 2018 de Duurzaamheidslening ingevoerd. Het Duurzaamheidsfonds is inmiddels weer gevuld nadat de bodem wegens groot succes halverwege 2019 was bereikt. Inwoners kunnen vanaf nu dus weer een voordelige lening aanvragen voor duurzaamheidsmaatregelen in hun woning, maar wel geldt het principe op=op.

Leningen zijn beschikbaar voor verschillende maatregelen, denk aan zonnepanelen, warmtepompen en isolatie. Het maximum leenbedrag is €25.000,-. De gemeenteraad besloot 3 december geld uit andere fondsen over te hevelen naar het duurzaamheidsfonds om zo weer de duurzaamheidslening te kunnen gaan verstrekken. Meer info over de regeling is te vinden via https://goirle.nl/in-de-gemeente-goirle/duurzaamheid.html

Bron: Goirles Belang 18-12-2019

UPDATE:

Wegens het grote aantal verstrekte duurzaamheidsleningen in de afgelopen maanden, hebben wij helaas geen geld meer om aanvragen om duurzaamheidsleningen te kunnen verstrekken. Aanvragen voor een duurzaamheidslening zullen wij daarom afwijzen. In de komende maanden zullen wij kijken of er mogelijkheden zijn om het fonds aan te vullen. Mochten wij de regeling weer openstellen informeren wij u hierover op deze pagina.

Voor meer informatie kunt u mailen naar info@goirle.nl of bellen met 013-5310 610.

Bron: https://goirle.nl/in-de-gemeente-goirle/duurzaamheid.html (geraadpleegd op: 15-05-2020)